Als christelijke spreker heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het spreken voor groepen.

Jeugd(kampen)

Op meerdere jeugdkampen heb ik mogen spreken. Het mooie bij deze spreekbeurten is dat er extra tijd is om ook een oefening te doen en de toehoorders in groepjes uit elkaar te laten gaan. Thema’s als ‘bestaat God eigenlijk wel’ en ‘wat zegt het duiveltje dat op jouw schouder zit’ schuw ik niet. Ik daag jongeren graag uit om over dit soort onderwerpen na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Voor dit gesprek en het met elkaar delen van persoonlijke onderwerpen, doe ik mijn uiterste best om een veilige omgeving te creëren. Want niks is belangrijker dan dat iemand zich veilig voelt.

Mannenavonden

Het idee achter mannenavonden is dat we elkaar als mannen ontmoeten onder het genot van een biertje en de bijbel. Ook in mijn woonplaats Gouda hebben wij zulke mannenavonden, die ik met een aantal andere mannen organiseer. Avonden waarbij een mooie balans aanwezig is tussen met God bezig zijn en elkaar ontmoeten. Deze avonden worden regelmatig door mij ingeleid. Dit doe ik met een prikkelende inleiding vanuit de bijbel waarbij ik eindig met een vraag om met elkaar te bespreken, of een opdracht. Het eindigt in ieder geval altijd met stof  tot nadenken én stof tot gesprek.

Gemeenteavonden

Ook gemeenteavonden zijn mooie avonden om elkaar te ontmoeten. Wanneer er vaak één of meerdere onderwerpen op de agenda staan, is het altijd mooi om eerst met de bijbel te beginnen. De focus op Jezus, ook op dit soort avonden, dat lijkt me erg belangrijk. Het mooie aan deze spreekbeurten is dat het publiek een stuk gevarieerder is. Gelukkig is Gods woord onveranderlijk en voor iedereen!